Hlavní obsah

Německého penzistu usvědčili pětadvacetkrát z prodeje marihuany, nevystačil s důchodem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední šanci vyhnout se vězení dal soud v dolnosaském Aurichu 82letému německému důchodci, který byl už po pětadvacáté usvědčen z prodeje drog. Penzionovaný námořník z města Emden se hájil tím, že nevystačí se svým důchodem ve výši 800 eur (necelých 19 tisíc korun) a musel si tak přivydělávat prodejem marihuany.

Foto: Profimedia.cz

Proces s penzistou usvědčeným z prodeje drog v německém Aurichu

Článek

„Vzali jsme v úvahu okolnosti, za kterých jste to udělal,“ řekl podle webu deníku Bild soudce obžalovanému penzistovi. Ten navzdory předchozí sérii odsouzení a stávajícímu podmíněnému trestu i tentokrát vyvázl s další dvouletou podmínkou.

Námořní kapitán v nouzi

Obžalovaný strávil na moři 35 let, mimo jiné jako námořní kapitán, s vyměřeným důchodem ale nevystačil.

V penzi si zprvu přivydělával jako zahradník, na prodej marihuany se dal podle svých slov na radu známého až poté, co mu zhoršené zdraví již nedovolovalo fyzickou práci.

Soudce také řekl, že přihlédl k mužovým nedávným zdravotním problémům a celkové situaci. Zároveň však upozornil, že tentokrát je to opravdu „poslední varování“. Prokuratura pro důchodce požadovala nepodmíněný trest ve výši 34 měsíců.

„Už nikdy nic takového neudělám,“ ujišťoval soudce penzista, který nyní bude pod pravidelným dohledem probačního úředníka a policie.

Německo se chystá povolit rekreační užívání marihuany

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám