Hlavní obsah

Německé policii prchají dvojčata spojená s loupeží šperků z drážďanské klenotnice

Berlín

Po rozsáhlé razii v Berlíně, při níž německá policie zadržela tři muže podezřelé z miliardové krádeže šperků v historické klenotnici Grünes Gewölbe (Zelená klenba) v Drážďanech, jsou na útěku ještě dva. Mají to být dvojčata ve věku 21 let, napsala agentura DPA. Policie s odkazem na vyšetřování odmítla k jejich totožnosti cokoliv sdělit.

Foto: Riedl Annette, ČTK

Razie v Berlíně, při níž byli zadrženi tři muži spojovaní s krádeží v Drážďanech.

Článek

Přes 1600 policistů z osmi spolkových zemí, k nimž se přidaly speciální síly z Berlína a Saska, prohledalo v úterý brzy ráno osmnáct objektů včetně deseti bytů a také garáže či automobily. Všechny se nacházely v berlínské čtvrti Neukölln.

Při razii byli zadrženi tři muži, dva ve věku 23 a jeden 26 let. Mají pocházet z prostředí berlínských klanů. Večer vyšetřovatelé uvedli, že byla zabavena řada důkazů, mezi něž patří například paměťová zařízení. Nalezen byl také vůz, s nímž měli podezřelí prchat z místa činu. Zda se podařilo při domovních prohlídkách nalézt i některé šperky, zatím není jasné.

Foto: Matthias Rietschel, Reuters

Klenotnice Grünes Gewölbe (Zelená klenba) v Drážďanech

Do klenotnice v centru saské metropole Drážďany se loni v noci na 25. listopadu vloupali dva zloději zamřížovaným oknem. Do vitríny s nejcennějšími exponáty vytloukli sekerou díry a ukradli asi 20 barokních šperků ohromné historické ceny.

Obří krádež v drážďanské klenotnici: v Berlíně zadrželi tři podezřelé

Zahraniční

Klenotnice Grünes Gewölbe ležící v samém srdci historického drážďanského Starého města patří k největším v Evropě a slouží k uchovávání cenných historických sbírek Saska z období od renesance až po klasicismus. Vznikla v 16. století a veřejnosti jsou její sbírky přístupné od roku 1724. Název klenotnice byl odvozen od původního malachitového nátěru její klenby.

Reklama

Výběr článků

Načítám