Hlavní obsah

Německé gymnázium poslalo studenty povinně na demonstraci klimatických extremistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení gymnázia v Lipsku poslalo studenty jedné třídy povinně na demonstraci ekologických aktivistů, aby ji „kriticky pozorovali“.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Ilustrační foto - Policisté zasahují proti klimatickým extremistům v Berlíně

Článek

Šlo přitom o akci, na níž se prezentovali levicoví radikálové z uskupení Antifa a klimatičtí extremisté z hnutí Letzte Generation (Poslední generace), kteří se přilepují k silnicím a blokují dopravu.

Podle deníku Bild vedení školy rozeslalo rodičům studentů dopis, v němž je upozornilo, že výuka se v daný den přesouvá z dopoledne na odpoledne a že se jí studenti musí zúčastnit.

Údajně proto, že by učitelé nemohli mít odpovědnost za ty, kteří by na akci jít nechtěli. Šlo o posluchače 10. třídy, tedy žáků ve věku 15 až 16 let.

Ještě předtím studenti dostali na výběr, jaký obsah by praktická část výuky měla mít. Kromě účasti na demonstraci ekologických aktivistů se nabízela možnost návštěvy opravny jízdních kol, skládky odpadu nebo lužního lesa. Většina byla pro demonstraci.

Řádky, z nichž možnost volby vyplývala, byly ale v dopise začerněné. A nebyla tam ani zmínka o tom, že se demonstrace zúčastní radikálové či extremisté.

Postup gymnázia neušel zemskému ministerstvu školství a kultury, jehož mluvčí Susanne Meerheimová uvedla, že škola hned „několikrát překročila červenou linii“.

„Demonstrace nejsou součástí vyučování. Stejně tak je nepřípustné, aby školáci o obsahu výuky hlasovali,“ zdůraznila s tím, že ministerstvo z případu vyvodí důsledky.

Klimatičtí extremisté musejí zaplatit vyčištění Braniborské brány. Levné to nebude

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám