Hlavní obsah

V Německu vyšetřují možné zdrogování žen K. O. kapkami na večírku SPD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Po oslavě poslanecké frakce německé vládní sociální demokracie (SPD) si několik žen stěžovalo na bolesti hlavy, nevolnost a výpadky paměti. Policie incidenty vyšetřuje kvůli možnému použití takzvaných K. O. kapek, které násilníci zneužívají ke zdrogování svých obětí. Žádné sexuální útoky na ženy ale zaznamenány nebyly.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Poslanecká frakce SPD minulý týden ve středu pořádala v berlínském parku Tiergarten letní slavnost, které se zúčastnila asi tisícovka hostů včetně sociálnědemokratického kancléře Olafa Scholze.

V následujících dnech po večírku se ale přihlásilo na policii pět žen, které si stěžovaly na nevolnost a výpadky paměti.

Německá SPD bude hlasovat o vyloučení Schrödera. Ten nedorazí

Evropa

Jedna z nich uvedla, že ačkoli nepila žádný alkohol, točila se jí hlava a cítila se malátná. Také si na část večera nepamatuje. Podobně se vyjádřily i ostatní ženy, které se postupně přihlásily policii.

SPD uvedla, že je případem zděšena. Vyzvala postižené ženy, aby neváhaly a ozvaly se policii, která incidenty vyšetřuje. Spolupředseda SPD Lars Klingbeil v televizi Welt prohlásil, že věří ve vypátrání pachatele.

Reklama

Výběr článků

Načítám