Hlavní obsah

Německá legalizace marihuany se netýká Oktoberfestu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá legalizace marihuany se nedotkne Oktoberfestu, rozhodla v úterý bavorská vláda. Konzumaci této látky zakáže též na veřejných místech, jako jsou bazény, parky nebo zahrádky restaurací. Konzervativní vláda Bavorska tak limituje celoněmeckou legalizaci držení malých dávek konopí k rekreačnímu užívání.

Foto: Profimedia.cz

Zákaz konopí na Oktoberfestu

Článek

„Naším cílem je omezit konzumaci konopí na veřejnosti,“ vysvětlila nové zákazy bavorská ministryně zdravotnictví Judith Gerlachová. „To je důležité pro ochranu zdraví a obzvlášť pro ochranu dětí a mladých lidí.“

Držení malých dávek této látky k rekreačnímu užívání bylo v Německu legalizováno na začátku měsíce. Od 1. dubna tak mohou u sebe mít dospělí lidé až 25 gramů marihuany a jedinec si může pro osobní užití vypěstovat tři rostlinky. AP podotýká, že bavorská konzervativní vláda byla obzvlášť hlasitě proti tomuto kroku.

Druhá část nové legislativy umožní jedincům od osmnácti let připojit se k neziskovým pěstebním klubům, od kterých pak budou moci marihuanu legálně kupovat. Zákon vejde v platnost 1. července.

V Německu schválili částečnou legalizaci konopí pro rekreační účely

Evropa

Bavorská vláda ospravedlňuje zákaz kouření marihuany na veřejných festivalech, včetně Oktoberfestu, nutností zabránit kouření této látky před dětmi a mladými lidmi. Ačkoliv Oktoberfest tedy není jediným festivalem, kterého se zákaz dotkne, opozici zákaz slouží jako jasná ukázka pokrytectví vlády, jež podle ní chrání děti před jednou škodlivou látkou na festivalu zasvěceném jiné škodlivé látce, alkoholu.

Bavorsko se ve své přísné interpretaci nového zákona pokusí zakázat kouření konopí i ve vyhrazených kuřáckých prostorech, jako jsou zahrádky restaurací a kaváren. Zákaz se bude týkat i zahřívání konopí a produktů z něj a vdechování výparů.

Německem hýbe znásilnění dvou školaček. Policisté pátrají po šesti cizincích

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám