Hlavní obsah

Němec střílel z okna na uprchlíky vzduchovkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Jednadvacetiletý Němec střílel podle policie vzduchovkou na uprchlíky, kteří bydlí v ubytovně naproti jeho domu v dolnosaské obci Lingen. Zranil přitom jedno dítě a jednoho mladého muže, uvedl v pondělí na svých internetových stránkách deník Neue Osnabrücker Zeitung.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Vůz německé policie. Ilustrační foto

Článek

Podle deníku měl střelec v minulosti styky s krajně pravicovou scénou.

Incident se stal v neděli odpoledne. Muž z okna svého bytu ve třetím patře střílel na lidi před ubytovnou pro běžence. Nejprve zasáhl do nohy pětiletou dívku, která si hrála na pískovišti, pak postřelil osmnáctiletého mladíka.

Oba uprchlíci byli ošetřeni v nemocnici, jejich zranění podle lékařů nejsou vážná.

Policisté zabavili střelci jeho zbraň i náboje a vyšetřují ho na svobodě pro podezření z ublížení na zdraví. Podle policie se zatím neprokázalo, že by jeho čin měl nějakou politickou motivaci.

Ubytovna pro běžence v Lingenu se už před svým otevřením stala terčem útoku. Na konci dubna ji neznámí pachatelé počmárali a polili barvou. Podle policie zatím není jasné, zda je mezi tehdejším vandalským činem a nedělní střelbou nějaká souvislost.

Reklama

Výběr článků

Načítám