Hlavní obsah

Němec měl devět let svého otroka

Novinky, ČTK, aš, Die Welt, AFP

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GÖTTINGEN

Šestačtyřicetiletý Němec držel devět let jako svého osobního otroka 37letého vyučeného zahradníka, kterému zabavoval podporu v nezaměstnanosti a bičoval jej. Göttingenský státní zástupce jej ve čtvrtek obvinil z omezování osobní svobody, z těžkého ublížení na zdraví a z kořistnického chování. Hrozí mu trest vězení v délce až 15 let.

Článek

Podle obžaloby držel šestačtyřicetiletý Němec svou oběť v maringotce na zahradě svého domu. Sedmatřicetiletého muže bil, bičoval a denně ho nutil dělat namáhavou a podřadnou práci. Také mu bral šeky z podpory v nezaměstnanosti. Celkem si tak přišel na nejméně 10 000 eur (asi 250 000 korun). Každý měsíc mu vzal 350 až 550 eur a nechal mu jen kapesné.

Případ byl odhalen náhodou. Zotročený muž svědčil v roce 2007 v kauze matky svého věznitele. Tato vysloužilá prostitutka zvaná Černá vdova byla v červenci odsouzena na doživotí, protože systematicky okrádala a nakonec zabila čtyři bohaté důchodce.

Soud řekl, že muž nevyhledal pomoc, protože se obával pomsty svého trýznitele.

Obžalovaný popřel všechna obvinění s tím, že dotyčný byl jeho zahradník, který u něho zůstal ze své vůle, neboť jako nezaměstnaný neměl kam jít a nechtěl skončit jako bezdomovec.

Německá média se nezmiňují o možném sadomasochistickém pozadí případu, byť tomu napovídají některé indicie, jako pravidelné bičování a skutečnost, že Černá vdova byla dříve prostitutkou. Není zmíněna ani sexuální orientace 37letého muže ani to, zda nepodepsal tzv. otrockou smlouvu, jak tomu bývá u některých vztahů. Bizardní sex je přitom v Německu relativně populární.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám