Hlavní obsah

Němci vyrazili k Baltu a Severnímu moři, pláže byly přeplněné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V šesti z 16 německých spolkových zemí začaly letní prázdniny. Zatímco doprava na sever Německa k pobřeží Baltu i Severního moře se podle agentury DPA obešla bez větších komplikací, pláže i přilehlá parkoviště byly přeplněné. Němce od rekreace neodradila ani pandemie nemoci covid-19.

Foto: Stefan Sauer, ČTK/AP

Turisté na severu Německa

Článek

Kapacita parkovišť i pláží v letoviscích Scharbeutz a Haffkrug byla již v poledne plná, projet mohli jen obyvatelé, hosté s ubytováním a hromadná doprava.

V řadě prázdninových destinací ale platí zvláštní karanténní opatření. Například ve městě Norderney na stejnojmenném ostrově v Severním moři platí povinnost nosit roušky ve vybraných rušných ulicích, a to nejméně do 19. července.

V severomořských lázních Dangast rovněž platí řada omezení. Například plážové koše jsou rozmístěny tři metry od sebe, aby byl zachován bezpečnostní rozestup.

Noční můra epidemiologů. Na pláže rozpálené Británie jako by se přišli koupat všichni

Evropa

Příval turistů na baltský ostrov Rujána je podle místních představitelů stále v mezích normálu. Přispěla k tomu opatření, která například zakazují do Meklenburska-Předního Pomořanska, jehož je Rujána součástí, příjezd jednodenních turistů. Za porušení tohoto nařízení hrozí pokuty až 2000 eur (53 500 korun). Kvůli koronaviru byla snížena kapacita místních hotelů, penzionů i kempů na 80 procent běžného stavu.

Přeplněné byly i plovárny na jezerech v okolí Berlína. Například kapacita plážového koupaliště u jezera Grosser Wannsee byla pro sobotu i neděli zcela vyčerpána, náhodní kolemjdoucí se tak v areálu vykoupat nemohou. Policie během dne na Twitteru informovala, že jezero Müggelsee vzali návštěvníci útokem, takže místní plovárna již další návštěvníky nevpouští dovnitř.

Reklama

Výběr článků

Načítám