Hlavní obsah

Někteří radikálové jsou nenapravitelní a musejí se izolovat, přiznala Jourová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Někteří islámští radikálové, kteří jsou ve vězeních v Evropě, jsou nenapravitelní. Připustila to Věra Jourová, když v Partii na televizi Prima hovořila tom, že do věznic jdou peníze na boj s radikalismem. Na problematiku upozornil případ Tunisana, který vjel do davu lidí na vánočním trhu v Berlíně. Ten se radikalizoval v italském vězení.

Foto: Prima FTV

Eurokomisařka Věra Jourová

Článek

Věra Jourová uvedla, že některé země už o prostředky EU na boj s radikalizací vězňů, kteří podléhají fundamentalistům, požádaly. „Například Německo, Itálie a myslím Nizozemsko o to požádalo,“ uvedla.

Podle Jourové by se mělo postupovat následujícím způsobem: „Naprostá izolace nepolepšitelných, s částí izolovaně pracovat a pomáhat jim, až se vrátí“. Uvedla, že problémem je, že komunikují v arabštině.

Podotkla, že radikalizace ve vězeních je problém, ale ne ten největší: „Ve Francii se patnáct procent radikálů k tomu dostalo ve věznicích, ostatní do sta procent u počítačů.“

Reklama

Výběr článků

Načítám