Hlavní obsah

Nejméně dva mrtví po srážce vodního taxi a trajektu v Nizozemsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejméně dva lidé zemřeli po srážce trajektu a vodního taxi v Nizozemsku. Sedm lidí z taxi spadlo do vody, jedno dítě se stále pohřešuje, píše Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Trajekt a menší člun sloužící jako vodní taxislužba se srazily v pátek ráno ve Waddenském moři, což je část Severního moře mezi Frískými ostrovy a pevninou Nizozemska, Německa a Dánska.

Všech sedm lidí na palubě menší lodi po kolizi spadlo do moře, přičemž dva lidé zahynuli a jedno dvanáctileté dítě je stále pohřešováno, napsala nizozemská agentura ANP. Čtyři pasažéry se záchranářům podařilo vylovit.

Na větší ze dvou lodí bylo podle deníku De Volkskrant 27 lidí včetně šesti členů posádky, kterým se patrně nic nestalo, zatímco menší vodní taxi se po srážce potopilo. Na fotografii, kterou nejdříve sdílela provinční veřejnoprávní stanice Omrop Fryslân, je zřejmé, že větší loď utrpěla jen malé viditelné poškození.

Místní úřady zatím neposkytly vysvětlení k příčině srážky. Podle De Volkskrant se nehodou bude zabývat Nizozemská bezpečnostní rada, na vládě nezávislý orgán vyšetřující incidenty v letectví, lodní dopravě, ale i chemickém průmyslu, stavebnictví i armádě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám