Hlavní obsah

Nechal si přejet ruku vlakem, jeho plán však nevyšel podle představ

Novinky, nčs

Pětačtyřicetiletý Christian W. z německého Dortmundu chtěl na podzim roku 2018 obelstít pojišťovnu a pokusil se spáchat pojistný podvod. V rámci něj si nechal přejet horní končetinu vlakem. Jeho příběhu však policie ani pojišťovna neuvěřila a soud nyní poslal muže za mříže. Rozsudek je zatím nepravomocný.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Případ se odehrál v říjnu roku 2018. Christian W. vyjel v noci na skútru své dcery směrem k nádraží Nordbögge, odkud před půl čtvrtou ranní odjížděl vlak směrem do Dortmundu. Muž se pokusil nafingovat dopravní nehodu, sedl si vedle železnice a položil ruku na koleje. V tu chvíli mu ji přejel rozjíždějící se vlak, končetinu mu těžce poranil a lékařům později nezbylo nic jiného, než ruku amputovat.

Ukázalo se, že Christian W. byl na situaci dobře připravený. Před incidentem si sjednal hned devět úrazových pojištění, ze kterých měl obdržet zhruba sedm milionů eur (187 milionů korun).

Chcete iPhone zadarmo? Podvodníci oprášili starý trik

Bezpečnost

Kromě výše pojistky bylo policii podezřelé, že se dotyčný muž již v nemocnici, kde se zotavoval po amputaci ruky, zajímal o pojistné plnění a obesílal instituce dopisy.

Celý příběh mu nakonec neuvěřila policie ani pojišťovny a Christian W. stanul před soudem v Dortmundu, který ho nyní uznal vinným z pojistného podvodu a nepravomocně odsoudil ke dvěma letům odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám