Hlavní obsah

Našli tělo „belgického Ramba”, zřejmě se zastřelil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Na východě Belgie nalezli v neděli tělo, jež podle prvního ohledání zřejmě patřilo Jürgenu Coningsovi, šestačtyřicetiletému vojákovi a pravicovému extremistovi, po němž od poloviny května pátrají úřady. Podle agentury AFP to oznámila prokuratura s tím, že voják pravděpodobně spáchal sebevraždu.

Foto: Belgická policie

Uprchlý voják Jürgen Conings je elitní ostřelovač

Článek

Conings uprchl 17. května s autem naloženým automatickými puškami, granáty či dalšími těžkými zbraněmi a hrozil mimo jiné smrtí známému virologovi, který prosazoval zavádění přísných koronavirových restrikcí. Coningsův útěk spustil masivní pátrací akci, která byla až dosud neúspěšná.

Po „belgickém Rambovi” prchajícím s raketometem se země slehla

Evropa

Podle prvního ohledání se Conings zřejmě zastřelil. Prokuratura však uvedla, že to ještě bude muset potvrdit další expertiza. Tělo bylo nalezeno v lesích u vesnice Dilsem-Stockem, v místech, která policisté prohledávali poté, co poblíž našli vojákovo opuštěné auto.

Pátrání po Coningsovi hýbalo několik týdnů celou Belgií a otřáslo rovněž tamní politickou scénou. Uprchlík byl považován za velice nebezpečného, tisíce lidí mu však zároveň vyjadřovaly podporu zejména kvůli silně rozšířenému odporu vůči omezením spojeným s šířením koronaviru.

Uprchlý belgický Rambo sepsal seznam lidí určených k likvidaci

Evropa

Kritice čelila rovněž belgická armáda, která podle mnohých selhala při monitorování extremistických tendencí ve vlastních řadách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám