Hlavní obsah

Napětí v Británii kvůli benzínu roste. Řidič napadl pumpařku, skončila v nemocnici

Londýn

Situace ohledně benzinové krize v Británii začíná být podle premiéra Borise Johnsona stabilnější. Čísla ale hovoří trochu jinak a krize podle britských Timesů potrvá nejméně další měsíc. Britové přitom začínají být neklidní a na čerpacích stanicích už dochází k potyčkám.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Agresivní muž s nožem ohrožoval motoristy u benzínové stanice v Londýně Video: Reuters

 
Článek

Dlouhé fronty a panika, tak vypadá situace na čerpacích stanicích v Británii. Někteří čekající už jsou tak neklidní, že ohrožují i místní personál i další řidiče.

Taková situace nastala v severní části Londýna. Čerpadlářka po napadení skončila v nemocnici s otřesem mozku.

„Celkově se to zhoršuje, lidé nám hodně nadávají. Přitom my máme jen krátké přestávky, hodně zaměstnanců spí ve svých zaparkovaných autech. Řidiči se tady strkají navzájem, kopou do sebe, dávají si pěstí,“ popsala napadená Nerali Patelová Daily Mailu.

„Lidé tu pumpují litry do kanystru”. Britové kvůli nedostatku paliva šílí

Zahraniční

Na jiné stanici v Londýně dokonce jeden muž ohrožoval řidiče s nožem v ruce. Údajně kvůli tomu, že se snažil ve frontě předjíždět ostatní čekající.

Premiér Boris Johnson Brity vyzval, aby přestali s panickým nákupem pohonných hmot, s tím, že se situace už zlepšuje. Zdroje z průmyslové oblasti ale pro britský deník The Times uvedly, že aktuální situace bude stejná ještě zhruba další měsíc.

Britům došel benzín. Trhněte si, my se nevrátíme, vzkázali jim kamioňáci z EU

Zahraniční

Cisterny bude rozvážet armáda

Vláda poté, co se na ostrovy odmítli vrátit řidiči nákladních kamionů z Evropské unie, povolala „do zbraně“ armádu. S cisternami tak budou jezdit britští vojáci.

„Rozhodli jsme se pro cestu nasazení vojáků. Několik dnů ale bude trvat, než se dostanou do akce,“ uvedl náměstek ministra obchodu Kwasi Kwarteng.

FOTO: Benzínová krize v Británii

Zahraniční

Nedostatek benzinu nemá vliv jen na řidiče osobních vozů, ale také na městskou hromadnou dopravu. Dojít by tak mohlo k omezení autobusových spojů a stejně tak oblíbených školních autobusů.

Rada hrabství Buckinghamshire, které sousedí s Londýnem, už například varovala rodiče dětí školou povinných, že existuje reálná šance, že školní autobusy přestanou jezdit ze dne na den.

Reklama

Výběr článků

Načítám