Hlavní obsah

Na zastávce autobusu na východním Slovensku někdo odložil novorozeně. Dítě bylo v krabici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šokující případ se stal v obci Bežovce na východním Slovensku, kde na zastávku autobusu v dřevěné krabici někdo odložil novorozeně. Záchranáři potvrdili, že dítě bylo řádně donošené a byly mu maximálně dva dny. Chlapec je v současnosti hospitalizovaný a je v dobrém zdravotním stavu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Sanitka (ilustrační foto)

Článek

Jak informovala televize Joj, náhodná kolemjdoucí uslyšela zvláštní zvuky, které se ozývaly z dřevěné krabice položené na zastávce autobusu. „Když se podívala dovnitř, uviděla malé dítě a okamžitě zavolala pomoc,“ konstatovala televize.

„Můžeme potvrdit, že na linku tísňového volání jsme přijali informaci o nálezu novorozence v obci Bežovce,“ uvedl Viliam Sládek z operačního střediska záchranné zdravotní služby.

Pachateli hrozí až pět let vězení

Dítě bylo naštěstí pečlivě zabalené do deky. Na místo okamžitě vyrazila záchranka, zdravotníci miminko vyšetřili a transportovali do nemocnice.

„Vyšetřovatel z odboru kriminální policie okresního ředitelství policejního sboru v Michalovcích zahájil trestní řízení pro zločin opuštění dítěte,“ informovala mluvčí košické policie Lenka Ivanová. Pachateli hrozí jeden až pět let vězení.

Na místě nálezu zasahoval také policista se služebním psem a kriminalistický technik, aby zajistili co největší množství stop. Obec dala policii k dispozici také záběry z bezpečnostních kamer. „Vzhledem k citlivosti případu nebudeme zveřejňovat další informace,“ dodala Ivanová.

Záhadný případ zmizelé a znásilněné studentky drží Bratislavu v napětí

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám