Hlavní obsah

Na Slovensku zadrželi policistku, která pašovala Ukrajince do Schengenu

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Košice

Na slovensko-ukrajinském hraničním přechodu Vyšné Nemecké-Užhorod byla ve čtvrtek zadržena a obviněna 35letá policistka, která umožnila nelegální přechod hranice více než třiceti Ukrajincům, kteří měli zakázaný vstup na území schengenského prostoru a byli označeni za nežádoucí osoby.

Foto: Polícia SR

Slovenská policie při zásahu

Článek

Podle informace, které Novinkám zaslalo slovenské ministerstvo vnitra, policistce hrozí až desetileté vězení.

Specializovaný vyšetřovací tým sestavený z policistů úřadu inspekční služby, krajského ředitelství v Košicích a úřadu hraniční a cizinecké policie prezidia policejního sboru pracoval na případu téměř dva roky.

Hranici měla chránit

„Vzniklo podezření, že na území Slovenské republiky se přes zmíněný hraniční přechod nelegálně dostávají osoby třetí země. Policistka umožnila překročení státní hranice a vstup na území schengenského prostoru více než třem desítkám cizinců,“ konstatovalo slovenské ministerstvo vnitra.

Policistka, která byla služebně zařazena na oddělení hraniční a cizinecké policie v Sobrancích, byla obviněna ze zločinu převaděčství, zneužití pravomocí veřejného činitele a neoprávněného zásahu do počítačového systému. „Vyšetřování nadále pokračuje a vyšetřovatel vykonává potřebné procení úkony,“ dodal resort vnitra.

Reklama

Výběr článků

Načítám