Hlavní obsah

Čtyři mrtví při pádu malého českého letadla na Slovensku. Dva lidé zřejmě letět neměli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na západním Slovensku ve středu havarovalo malé motorové letadlo, nehodu nepřežili čtyři lidé. Podle televize Joj byl stroj registrován v Česku. Všichni čtyři mrtví byli podle policie Slováci.

Pád letadla na SlovenskuVideo: TV JOJ

 
Článek

Podle informací serveru SME.sk se letoun typu DA 42 zřítil u obce Trenčianske Stankovce v okrese Trenčín.

Mluvčí hasičů v Trenčíně Marián Petrík uvedl, že na místě zasahuje 11 profesionálních hasičů se třemi kusy techniky.

Informaci o smrti čtyř lidí na palubě slovenskému listu potvrdil lékař Operačního střediska zdravotní služby Martin Balko. Policejní mluvčí Katarína Kuzmová ČTK řekla, že oběti nehody jsou Slováci.

Slovenské televize Markíza a Joj uvedly, že letadlo bylo registrováno v České republice, podle Markízy čtyřmístní stroj typu Diamond DA-42 ale využívala letecká škola v Trenčíně.

Letadlo patřilo místní soukromé letecké škole. „Nad Trenčínem létalo prakticky každý den, ale nevím, kdo v něm seděl v čase havárie,“ řekl SME Matuš, který je studentem střední odborné školy letecko-technické v Trenčíně, která se nachází v těsném sousedství zmíněné letecké školy.

Podle televize Markíza mělo jít o cvičný let instruktora s žákem a další dvě osoby v letadle neměly co pohledávat. „K tragédii mělo dojít při zkoušení vypnutí jednoho z motorů a jeho následného naskočení. To se běžně učí při takovýchto letech, ale tentokrát to asi byla příčinou havárie letadla,“ dodala televize.

Záběry z místa nehody ukazují, že se trosky letadla nacházejí na prostranství mimo zastavěnou oblast. Na místě přistál i záchranářský vrtulník.

Pasažér na palubě natočil pád letadla se 72 lidmi

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám