Hlavní obsah

Na Slovensku se objevily billboardy „Bez Ruska nepřežijeme“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„EU a NATO nepotřebujeme“ a „Bez Ruska nepřežijeme“ hlásají kontroverzní billboardy, které se objevily u silnic po celém Slovensku. Podle slovenských médií stojí za těmito billboardy mimoparlamentní strana Demokraté, v jejímž čele stojí exministr obrany Jaroslav Naď.

Foto: TV Markíza

Billboard Bez Ruska nepřežijeme

Článek

Ve městě Trnava se na chvíli objevil dokonce billboard s textem „Ukrajina je nepřítel“. Ten však rychle zmizel a nahradily ho billboardy se zmíněnými texty. Občanské sdružení Mír Ukrajině označilo celou kampaň za velmi nevydařenou, může eskalovat nenávist vůči Ukrajincům.

„Původní text na billboardu - bez ohledu na záměr - považujeme za hlubokou urážku všech, kteří byli a stále jsou ohrožováni ruskou agresí na Ukrajině,“ uvedlo občanské sdružení.

Strana Demokraté se zatím ke kampani nevyjádřila a vysvětlení avizuje na středeční tiskové konferenci. Podle strany má jít o první fázi jejich kampaně před volbami do Evropského parlamentu.

Předseda opoziční strany Svoboda a solidarita Branislav Gröhling označil zmíněnou kampaň za nebezpečnou, nezodpovědnou a neetickou.

Odejděte z EU, nepotřebujeme Putinovy trojské koně. Německý poslanec se obul do Slovenska a Maďarska

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám