Hlavní obsah

Na Slovensku našli zakopané tělíčko osmiměsíční dívky

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Na pozemku rodinného domu ve slovenském městě Nové Zámky našli policisté v pátek zakopané tělíčko dítěte. Televize Markíza uvedla, že se jedná o tělíčko osmiměsíční Lucie.

Foto: TV Markíza

Tělo našli policisté na pozemku u domu

Článek

V domě žije rodina se třemi dětmi a sousedé před časem upozornili sociálku, že malou Lucii neviděli od loňského července. Devětatřicetiletá matka sousedům tvrdila, že dívka je v nemocnici v Bratislavě. „Říkali nám, že Lucka byla podvyživená,“ uvedl jeden ze sousedů.

„Matka nám stále říkala, že Lucie je v Bratislavě,“ dodala další sousedka.

Sousedům to bylo podezřelé a začátkem týdne kontaktovali sociálku. Ta zjistila, že dítě hospitalizované nebylo. „Ve čtvrtek už rodině zaklepali u dveří policisté. Otec dítěte se nakonec přiznal, kde je jeho dcera,“ uvedla televize Markíza. Policisté pak tělíčko vykopali na pozemku u domu.

Násilí na dětech hlásili sousedé policii

„Policie případ vyšetřuje jako trestní čin usmrcení. Přesná příčina smrti bude známá až po soudní pitvě. Víc informací zatím veřejnosti poskytnout nemůžeme,“ uvedla nitranská policejní mluvčí Renáta Čuháková.

Sousedé tvrdí, že otec děti týral. „On nemá k dětem žádný cit a mlátil je, když plakaly. Dvakrát jsme hlásili na policii, že je bije,“ konstatoval soused. Podle sousedů muž mlátil i partnerku. Podle televize Joj ani jeden z rodičů nepracoval a muž nutil partnerku, aby chodila žebrat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám