Hlavní obsah

Na Sicílii zakotvila loď s 257 migranty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V italském přístavu Trapani v sobotu zakotvila loď s 257 migranty. Stalo se tak téměř týden poté, co je zachránila v mezinárodních vodách poblíž Tuniska. Informuje o tom agentura Reuters.

Foto: Darrin Zammit Lupi, Reuters

V italském přístavu Trapani v sobotu zakotvila loď s 257 migranty.

Článek

Migranti, z nichž většinu tvoří muži z Maroka, Bangladéše, Egypta a Sýrie, mávali a tleskali, když se na palubě lodi provozované německou humanitární organizací Sea-Watch blížili k západosicilskému přístavu Trapani. Jeden z nich držel transparent s nápisem „Itálie je dobrá”.

Po otestování na koronavirus byli migranti převezeni na karanténní loď, kde by měli preventivně zůstat dva týdny, uvedl Reuters.

U Maroka se potopila loď s migranty, přes 30 mrtvých

Svět

Minulou neděli plavidla Sea-Watch a Ocean Viking, které provozuje evropská humanitární organizací SOS Méditerranée, zachránila z nebezpečně přelidněné dřevěné lodi ve Středozemním moři 394 uprchlíků. Následně začaly posádky lodí hledat přístav k zakotvení. Ocean Viking je stále na moři.

V posledních měsících se kvůli teplejšímu počasí z Tuniska a Libye do Itálie a dalších částí Evropy vydává více lodí s migranty. Podle Mezinárodní organizace pro migraci (IOM) v letošním roce ve Středozemním moři utonulo více než 1100 lidí prchajících před konflikty a chudobou v Africe a na Blízkém východě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám