Hlavní obsah

Na pozemek domu Čaputové pronikla neznámá žena. Zasahovala ochranka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ochranka slovenské prezidentky Zuzany Čaputové měla z neděle na pondělí rušnou noc. Zatím neznámá žena se dostala na pozemek domu ve městě Pezinok, kde bydlí hlava státu s rodinou. Ochranka ženu zpacifikovala.

Foto: TV Markíza, Bez zdroje

Incident v domě Zuzany Čaputové

Článek

Jak informuje web tvnoviny.sk, žena přeskočila plot a dostala se na pozemek domu.

„Můžu potvrdit, že v nočních hodinách neznámá žena přeskočila plot a dostala se na pozemek domu, v němž bydlí prezidentka Zuzana Čaputová. Okamžitě zasáhla ochranka, která ženu zpacifikovala. Policie začala tento bezpečnostní incident vyšetřovat,“ řekl televizi Markíza mluvčí prezidentky Martin Strižinec.

Mluvčí potvrdil, že prezidentka i členové její rodiny jsou v pořádku. Podle televize Markíza bylo na místě několik policejních vyšetřovatelů.

Slovenská policie potvrdila, že pětadvacetiletá žena vnikla na pozemek hodinu a půl po půlnoci. „Protože se chovala nepříčetně a jevila známky požití alkoholu, případě omamných a psychotropních látek, byla na místo přivolaná rychlá zdravotní pomoc, která ji poté odvezla do nemocnice,“ uvedla slovenská policie na sociální síti.

Čaputová se stala slovenskou prezidentkou v roce 2019 jako vůbec první žena v historii. O druhé volební období se však už ucházet nebude a její mandát skončí 15. června 2024.

Slováci si novou hlavu státu zvolí v přímé volbě. První kolo se koná 23. března a druhé, rozhodující kolo 6. dubna. Největšími favority voleb jsou předseda parlamentu Peter Pellegrini a exministr zahraničí Ivan Korčok.

Druhé kolo prezidentských voleb na Slovensku se blíží. Kdo nahradí Zuzanu Čaputovou

Volby

Reklama

Výběr článků

Načítám