Hlavní obsah

Na Maltě zatkli tři Slováky, unesli krajana

Valetta

Na Maltě byli zatčeni tři Slováci, kteří tam unesli svého krajana ve snaze získat od něj peníze. S odvoláním na sobotní oznámení tamní policie o tom informoval list Times of Malta. Trojice byla zatčena poté, co jim muž unikl a zavolal pomoc.

Vozidlo maltské policie

Článek

Tři Slováci svého 30letého krajana unesli ve středu na jihovýchodním cípu ostrova Gozo. Násilím ho zavlekli do vozu a spoutali mu ruce. Posléze ho přepravili do lesnaté části na severu hlavního ostrova Maltského souostroví. Zde ho údajně přivázali ke stromu, mlátili a ohrožovali nožem ve snaze získat od něj peníze.

Pak se podle policie útočníci s obětí vydali do hotelu ve městě Sliema na severovýchodním pobřeží Malty, kde strávili noc. Následujícího odpoledne jim muž utekl, když se připravovali na přejezd na jiné místo. Policii na místo zavolali lidé z nedalekého obchodu, kteří slyšeli volání o pomoc.

Trojici podezřelých, která má ještě v sobotu stanout před soudem, na místě zadržela policejní jednotka rychlého nasazení. U sebe měli věci oběti. Muži zákona též zajistili vůz, který při únosu používali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám