Hlavní obsah

Na Mallorce se zřítila terasa restaurace, zahynuli čtyři cizinci

Aktualizováno

V letovisku Playa de Palma na španělském ostrově Mallorca se ve čtvrtek večer částečně zřítila terasa restaurace. Při neštěstí zemřeli nejméně čtyři lidé, a to dvě turistky z Německa, jedna Španělka a Senegalec. Původní informace hovořily o třech obětech z Velké Británie. Dalších 16 bylo zraněno. Sedm jich je ve velmi vážném stavu, píše web Merkur.de. Terasa budovy Medusa Beach Club se zřejmě zřítila kvůli přetížení.

Zřícení restaurace na MallorceVideo: AP

 
Článek

Podnik se nachází na pobřežní promenádě letoviska Playa de Palma, které leží u hlavního města ostrova Palma. Lidé tančili na terase plážového klubu, která se potom zřítila. „Znělo to jako bomba,“ řekl jeden z obyvatel regionálnímu deníku Última Hora o okamžiku, kdy se část budovy zřítila.

Vypukl chaos a křik. Záchranáři opakovaně žádali o klid, aby bylo pod troskami slyšet volání o pomoc, píše web Merkur.de. Na místě zahynuly tři ženy a jeden muž. Ze 16 zraněných je sedm v kritickém stavu.

Čeští turisté mezi zraněnými nejsou. Informaci Novinkám potvrdila Mariana Wernerová z tiskového oddělení ministerstva zahraničních věcí. „Konzulární úřad nám potvrdil, že čeští turisté neštěstím nebyli zasaženi,“ uvedla.

Příčina tragédie se vyšetřuje, ale podle mluvčího místní policie se terasa mohla zřítit kvůli nadměrné zátěži. Podle BBC se lidé propadli dolů na místo, kde byli další zákazníci a pracovníci restaurace.

Argentinský prezident nařkl manželku španělského premiéra z korupce, Madrid stahuje velvyslance

Svět

Podle agentury Reuters je vážně zraněno 16 lidí, místní média původně informovala až o 27 zraněných. Na místo vyrazili kromě zdravotnických záchranářů, policistů a hasičů také psychologové.

Foto: ČTK/AP

Zdravotníci ze zřícené budovy vynášejí zraněné

Španělský premiér Pedro Sánchez vyjádřil soustrast rodinám obětí a popřál brzké uzdravení zraněným. Vláda je podle něj připravena vyslat místním úřadům potřebnou pomoc.

Mallorca je největším z Baleárských ostrovů, které se nacházejí ve Středozemním moři. Patří mezi oblíbené turistické destinace, jen loni ji podle BBC navštívilo více než 17 milionů lidí.

Norsko, Španělsko a Irsko uznají Palestinu jako nezávislý stát

Svět

Výběr článků

Načítám