Hlavní obsah

Na májové veselici v Německu se převrátil povoz, zranilo se 30 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kandern

Nejméně tři desítky lidí se zranily při májové veselici ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko poté, co se s nimi převrátil ozdobený povoz. Podle serveru Derwesten.de je deset zraněných ve vážném stavu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Povoz tažený traktorem se převrátil na jihu Bádenska v městečku Kandern v ostré zatáčce. Lidé z něj vypadli ven, uvedl server Derwesten.de.

Příčina nehody podle policie zatím není známa, v úvahu připadá nepřiměřená rychlost nebo nerovnoměrné usazení pasažérů na povozu. Vyšetřovatelé zjišťují, kolik lidí na něm jelo. Počet zraněných tak podle serveru může ještě stoupnout.

S ohledem na tři desítky zraněných se na místo sjelo velké množství sanitek a záchranářů. Do akce se zapojily také vrtulníky, několik jich přiletělo z oblasti Basileje v sousedním Švýcarsku. Do nemocnic rozvážely především vážně zraněné. Podle informací policie nikdo z nich není v ohrožení života.

Na jihu Číny se utrhla část dálnice, o život přišlo nejméně 24 lidí

Svět
Související témata:

Výběr článků

Načítám