Hlavní obsah

Na dánského premiéra málem spadla střešní taška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kodaň

Jen o vlásek unikl dánský premiér Lars Lökke Rasmussen zranění, když poskytoval rozhovor před národním muzeem v Kodani. Ze střechy budovy se totiž uvolnila část krytiny, která dopadla přímo vedle něj. Předsedovi vlády ani nikomu jinému se nic nestalo, informovala dánská veřejnoprávní stanice TV 2.

Foto: Ritzau Scanpix Denmark, Reuters

Dánský premiér Lars Lökke Rasmussen

Článek

„Až na to, že jsem se vyděsil, je vše ok,“ napsal v pondělí předseda dánské vlády na Instagramu k videu, které zachytilo pád tašky z výšky dvanácti metrů. Střešní krytina dopadla podle redaktora televize TV 2 Sverreho Quista, který vedl právě s Rasmussenem rozhovor, asi metr od premiéra.

Rasmussen na sociální síti rovněž ujistil, že je navzdory incidentu „plný energie“ do zbývajících hodin předvolební kampaně. Ve středu se budou totiž v Dánsku konat parlamentní volby, které ale podle průzkumů vyhrají sociální demokraté. Premiérova liberální strana Venstre navzdory prvnímu místu v nedávných volbách do Evropského parlamentu zřejmě skončí v tentokrát až druhá.

Policie po incidentu okolí budovy národního muzea uzavřela a začala vyšetřovat příčinu pádu střešní tašky. Podle předběžných závěrů se ale jednalo o nešťastnou náhodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám