Hlavní obsah

Muž v Budapešti pobodal tři policisty. Jeden z nich zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

V budapešťské čtvrti Újbuda zaútočil ve čtvrtek večer muž nožem na policisty. Tři zranil a jeden z nich později v nemocnici zemřel. Policie útočníka zadržela.

Foto: MTI

Vyšetřování na místě činu.

Článek

Ve čtvrtek večer dostala budapešťská policie hlášení, že neznámý muž se snaží násilím dostat do bytu souseda v ulici Lecke. „Na místo byli vysláni policisté, na které muž zaútočil nožem, přičemž tři zranil. Policisté použili zbraně, útočníka postřelili do nohy a zadrželi,“ uvedla policie na svém webu.

Jeden ze zasahujících policistů ale utrpěl natolik vážná zranění, že jim v nemocnici podlehl. Jednalo se o 30letého policistu Pétera Baumanna. Maďarský premiér Viktor Orbán v pravidelném diskusním pořadu rozhlasové stanice Kossuth vyjádřil hlubokou soustrast pozůstalým a slíbil, že maďarská vláda se postará o rodinu zavražděného.

K útoku nožem na policisty došlo v Budapešti naposledy na Vánoce 2020, kdy byl vážně zraněn jeden policista. Útočníka tehdy policie zastřelila.

Převaděč narazil do deseti vozů a zranil dva maďarské policisty

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám