Hlavní obsah

Mluvčí ruské migrační služby skončil, bojoval za přežití "bílé rasy"

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Mluvčí ruské Federální migrační služby Konstantin Poltoranin skončil ve středu ve funkci. Odvolán byl jen pár hodin poté, co BBC zveřejnila rozhovor s ním, ve kterém rozvíjel teorie o zájmech "bílé rasy" a o nežádoucím "míchání krve".

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Vedení migrační služby, která má na starosti otázky přistěhovalectví, odmítlo kauzu komentovat a nechtělo ani oznámit důvod jeho propuštění.

Poltoranin, který byl mluvčím služby šest let, poukázal na problémy přistěhovalectví v Rusku i v Evropě. Při této příležitosti vyslovil názor, že "v sázce je nyní přežití bílé rasy". V Rusku je prý tento problém zvlášť naléhavý.

Poltoranin řekl, že nerozumí politice západoevropských zemí, které podle něj podněcují přistěhovalectví z afrických a blízkovýchodních zemí. Rusko prý nic takového nepřipustí. Moskva podle Poltoranina musí dohlížet na to, aby "se míchání krve dělo ve správném režimu". V západní Evropě podle něj v tomto směru nejsou dobré výsledky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám