Hlavní obsah

Mladý slovenský fotbalista si při srážce se spoluhráčem natrhl játra a zemřel

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Tragédie poznamenala víkendové utkání mladších dorostenců ve slovenském městě Hlohovec. Při utkání s Dunajskou Stredou se srazili dva spoluhráči. Patnáctiletý chlapec si při střetu natrhl játra. I přes rychlou operaci v nemocnici v pondělí zemřel.

Patnáctiletý fotbalista si při srážce se spoluhráčem natrhl játra, později zemřelVideo: TV Markíza

 
Článek

K tragické srážce došlo mezi spoluhráči Dunajské Stredy. Chlapec se po srážce cítil špatně a byli přivoláni záchranáři. „Po jejich příjezdu chlapec komunikoval. Odvezli ho do trnavské nemocnice,“ uvedl mluvčí záchranářů Boris Chmel.

Mladý fotbalista měl natržená játra a podrobil se operaci. „Mladý pacient je po náročné operaci ve velmi vážném až kritickém stavu,“ řekl v neděli televizi Markíza mluvčí nemocnice Matúš Stračiak. Vedení klubu v pondělí oznámilo, že chlapec svým zraněním podlehl.

Fotbalisté ani vedení klubu si to nedokážou vysvětlit. Podobné situace jsou v každém utkání. „Je to kontaktní sport, nebyl v tom žádný úmysl, byla to náhoda,“ uvedl prezident klubu DAC Dunajská Streda Tibor Végh.

Vedení klubu vyjádřilo rodině hlubokou soustrast.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám