Hlavní obsah

Mladík polil vlastní babičku hořlavinou a chtěl ji zapálit

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Tragické následky mohlo mít jednání 24letého Slováka z města Humenné, který polil vlastní babičku hořlavinou a chtěl ji zapálit. Osmdesátileté ženě se v poslední chvíli podařilo vytrhnout vnukovi zápalky z rukou a utekla z bytu. Incident se odehrál v noci ze čtvrtka na pátek.

Slovák chtěl podpálit svou babičku, ta mu sebrala sirkyVideo: TV Markíza

 
Článek

„Polil mě hořlavinou a chtěl mě zapálit. Vytrhla jsem mu z rukou zápalky a šikovně jsem z bytu odešla,“ popisovala incident vyděšená Helena Hrehová pro televizi Markíza.

Mladík žil v jednom bytě s babičkou na druhém podlaží paneláku na místním sídlišti. Sousedi potvrdili, že z bytu se ozývaly hádky častěji. „Také den před incidentem jsme slyšeli křik až do čtvrté do rána,“ uvedl jeden ze sousedů.

Policejní mluvčí Jana Mesárová potvrdila, že mladík byl zadržen okamžitě po činu. Na krku už měl obvinění z drogové činnosti. Soud ho odsoudil ke 12 měsícům vězení za výrobu omamných látek a za obchodování s drogami. Za incident s babičkou se mu může pobyt za mřížemi značně prodloužit. Hrozí mu další tři roky za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám