Hlavní obsah

Mladá Polka po neodborném zákroku tatéra nenávratně ztratila zrak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá dívka z polské Vratislavi si v dubnu 2017 dala v jednom z varšavských tetovacích salonů tetovat atramentem (černým inkoustem) obě oční bulvy. Ukázalo se však, že byl zákrok vykonaný neodborně, použitý inkoust neměl požadovaný certifikát a dnes 22letá Alexandra nenávratně ztratila zrak.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Odvolací soud ve Varšavě potrestal tatéra finančním trestem 200 tisíc zlotých (více než milion Kč), informoval server fakt.pl.

Dívka si původně chtěla dát oční bulvy tetovat v zahraničí, nakonec se ale rozhodla pro varšavský tetovací salon. Ten se totiž na své webové stránce chválil mnohými úspěšnými zákroky.

„Následně se ukázalo, že to není pravda. Rovněž nebylo pravdivé tvrzení tatéra, že je vystudovaným lékařem,“ uvedla sama Alexandra nedávno pro TVN24.

Podle odborníků oslepla mladá žena proto, že tatér zapíchl jehlu příliš hluboko do oka, a také proto, že nekvalitní atrament způsobil ochrnutí zrakových nervů.

I přesto, že Alexandra postupně absolvovala tři operace, ani jedna jí nedokázala pomoci. Když bylo její pravé oko úplně nefunkční a šířila se v něm nebezpečná infekce, museli jej lékaři nahradit umělým. Levým okem registruje jen světlo.

„Nenávratně jsem ztratila zrak a lékaři mi nedávají žádnou šanci na jeho opětovné získání,“ citoval její slova fakt.pl.

Matka nechala oslepnout pětiletou dcerku, u soudu dostala šest let

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám