Hlavní obsah

Místopředseda slovenského parlamentu má v kanceláři místo obrazu Čaputové Che Guevaru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ľuboš Blaha, nový místopředseda slovenského parlamentu za stranu Směr-sociální demokracie premiéra Roberta Fica, publikoval na sociální síti Telegram video z „podzimního úklidu“ ve své kanceláři.

Foto: Profimedia.cz

Poslanec Směru SD Ľuboš Blaha

Článek

Ze zdi odstranil obraz prezidentky Zuzany Čaputové a nahradil ho obrazem marxistického revolucionáře Che Gueavary.

Ze své kanceláře odstranil vlajku Evropské unie a v místnosti ponechal jen slovenskou vlajku. Denník N konstatoval, že Blaha uklidil portrét hlavy státu do skříně.

Blaha je místopředsedou strany Směr a po nedávných volbách byl zvolen místopředsedou parlamentu. Je známý svými ultralevicovými a proruskými názory. Na některých předvolebních shromážděních strany Směr oslovoval přítomné „soudružky a soudruzi“.

Ve svých projevech a statusech ostře kritizuje prezidentku Čaputovou, kterou s oblibou označuje za „americkou agentku“. Na loňském prvomájovém shromáždění Směru v Nitře povzbuzoval dav, aby skandoval na adresu hlavy státu, že je „americká k..va“.

V projevu vyčítal Čaputové, že žene údajně Slovensko do války proti Rusku. „Nemůžu říct o prezidentce Čaputové pravdu, řekněte to za mě. Je to americká…“ řekl Blaha do mikrofonu a dav doplnil zmíněný vulgarismus.

Přehlídka kamenných tváří: Čaputová jmenovala Ficovu vládu

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám