Hlavní obsah

Migranty a Židy do ghett, ženy a děti v případě nutnosti střílet, zaznělo na akci mládežníků z AfD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otevřené výzvy ke zřizování pracovních táborů a ghett pro migranty a Židy v Německu zazněly loni v listopadu na tzv. „procházce hrdinů“ v saském Budyšíně (Bautzen), kterou zorganizovala Mladá alternativa (JA), mládežnická organizace krajně pravicové strany Alternativa pro Německo (AfD).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto – členové mládežnické organizace AfD na demonstraci v Dortmundu

Článek

Informoval o tom ve čtvrtek server RTL, který podle svého tvrzení dění kolem JA už měsíce dokumentuje a na zmíněnou akci tajně vyslal dvě reportérky.

Jejich reportáž RTL nyní zveřejnil v souvislosti s nedávným verdiktem správního soudu v Kolíně nad Rýnem, podle nějž německá kontrarozvědka smí sledovat JA jako organizaci s „prokazatelně extremistickými“ snahami.

Reportérky RTL na akci v Budyšíně zachytily výroky, které připomínají rétoriku německých nacistů v éře Adolfa Hitlera. Autoři těchto prohlášení měli mj. hovořit o odsunu migrantů a Židů nebo o zavedení povinné četby Hitlerovy nechvalně proslulé knihy „Mein Kampf“ na školách.

„Nejdřív bych je internoval a strčil do ghetta. Měli by za povinnost chodit do práce,“ cituje server jednoho z účastníků akce. „Například by se (pro ně) mohly vytvořit dílny. Aby měli střechu nad hlavou a teplé jídlo, tak by museli samozřejmě podat nějaký výkon,“ pokračoval citovaný účastník „procházky hrdinů“. Jídla by prý „nemělo být příliš, ale v dostačujícím množství“.

Uskutečnění takového projektu by prý vyžadovalo „určitou připravenost německého lidu použít násilí“. „Být na místě státu, hledal bych dobrovolníky, kteří by v případě nutnosti byli ochotni i střílet na ženy a děti,“ citují reportérky dalšího účastníka.

Tento výrok byl podle RTL pronesen tak, že jej slyšeli i přítomní zástupci JA. Ti prý ale nijak nezasáhli.

Podle dalšího účastníka není žádná náhoda, že „Židy nenáviděly za poslední čtyři tisíce let všechny národy“. „Řešením by bylo přidělit jim (Židům) prostor, kam by všichni odešli,“ citovala jej RTL.

Představitelé AfD i JA se od citovaných prohlášení z akce v Budyšíně oficiálně distancovali. „Pokud tyto protiústavní a nehumánní výroky skutečně zazněly, důrazně se od nich distancujeme,“ uvedl tiskový referend AfD Michael Pfalzgraf.

JA to označila za „štvavou kampaň proti JA v Sasku“ a provokaci tajných služeb. Podobná „neústavní prohlášení“ prý úmyslně činí informátoři kontrarozvědky, kteří jsou za ně vzhledem ke své funkci agentů ze zákona nepostižitelní, uvedla JA.

AfD má poprvé křeslo starosty velkého města. Kousek za českými hranicemi

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám