Hlavní obsah

Merkelová a Hollande jednali s Tsiprasem o řeckém dluhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Riga

Německá kancléřka Angela Merkelová a francouzský prezident François Hollande se v Rize sešli s řeckým premiérem Alexisem Tsiprasem k „přátelskému a konstruktivnímu” rozhovoru. Novinářům v lotyšské metropoli to v noci na pátek oznámil německý vládní mluvčí.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Řecký premiér Alexis Tsipras s německou kancléřkou Angelou Merkelovou

Článek

Trojice se setkala v noci na pátek asi ke dvouhodinovému rozhovoru. Podle německého mluvčího se shodli na tom, že Atény by měly pokračovat v jednání s věřiteli v zájmu překonání nynější krizové situace. Merkelová, Hollande a Tsipras si údajně slíbili, že budou dál udržovat kontakty.

Setkání Merkelové a Hollandea s Tsiprasem se uskutečnilo přesto, že podle dřívějších informací téma řeckého zadlužení nemělo být předmětem debat na summitu Východního partnerství věnovanému spolupráci Evropské unie s šesti postsovětskými státy.

„Řecko není na programu,” řekl předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker a Hollande při příchodu na summit novinářům sdělil, že Riga není místo, kde by se o řecké situaci mělo nějak obšírněji diskutovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám