Hlavní obsah

Mercedes s českou značkou se po slovenské dálnici řítil rychlostí 196 km/h

Právo, ivi

Pokutu ve výši 400 eur (přes 10 tisíc Kč) zaplatil řidič mercedesu s českou SPZ, který se řítil po slovenské dálnici D2 ve směru na Bratislavu rychlostí 196 kilometrů v hodině. Slovenská policie to oznámila ve čtvrtek na sociální síti.

Foto: Policie SR

Řidič mercedesu dostal pokutu 400 euro.

Článek

„Policisté z dálničního oddělení Malacky naměřili v odpoledních hodinách řidiči překročení rychlosti o 66 km/h. Osmačtyřicetiletému muži byla uložena pokuta ve výši 400 eur, kterou zaplatil na místě,“ uvedla policie.

O podobných případech informovala slovenská policie i koncem června. Na dálnici D1 u Trenčína zachytili policisté v jednom dni hned čtyři řidiče, kteří překročili rychlost o víc než 70 kilometrů v hodině.

Rekordmanem se stal Jakub ze Žiliny, který ve svém BMW jel rychlostí 233 kilometrů v hodině. Řidič dostal nejvyšší možnou pokutu, jakou je možné uložit na místě, a to 800 eur (21 tisíc Kč). Jakub policistům řekl, že si je přestupku vědom, ale pospíchal k soudu.

Foto: Policie SR

Řidič, který jel rychlostí 212 km/h

Ve stejný den na stejném úseku naměřili Rudolfovi z Bardějova ve voze Audi A8 rychlost 212 kilometrů v hodině. Dostal pokutu 700 eur (přes 18 tisíc Kč). Poté policisté zachytili na tomto úseku dálnice ještě dva řidiče, kteří překročili rychlost o víc než 70 kilometrů v hodině. Jeden jel rychlostí 213 a druhý 202 kilometrů v hodině.

Foto: Policie SR

Řidič dostal pokutu 800 euro

Policie upozorňuje, že v kontrole rychlosti na dálnicích bude pokračovat. „Rychlost jízdy je jedna z nečastějších příčin dopravních nehod. Tito řidiči svou riskantní jízdou ohrožují nejen sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu,“ uvedla policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám