Hlavní obsah

Medvěd útočil v ulicích Liptovského Mikuláše. Lidé sdílejí záběry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V ulicích středoslovenského města Liptovský Mikuláš běhal v neděli medvěd, který zaútočil i na lidi. Záchranáři hlásí dva zraněné. Policistům se podařilo medvěda vytlačit mimo město. Medvěd běhal po ulicích a děsil lidi, kteří před ním utíkali. Došlo přitom i ke zranění.

Foto: Twitter, Liptov112 / Facebook

Medvěd v Liptovském Mikuláši

Článek

Záchranáři na sociální síti informovali, že 49letá žena utrpěla zranění ramene a 72letý muž má otevřenou ránu na hlavě.

„Oba byli transportováni do nemocnice v Liptovském Mikuláši,“ dodali záchranáři na sociální síti.

Město, které svolalo krizový štáb, později na sociální síti město informovalo, že zranění utrpělo až pět lidí. Kromě již zmíněných měla být zraněna také desetiletá dívka, 58letá žena a 42letý muž. Utrpěli většinou škrábance a kousance a všichni byli propuštěni do domácí péče.

Nechoďte mimo obytné části. Liptovský Mikuláš vyhlásil kvůli medvědovi mimořádnou situaci, šelmu čeká smrt

Zahraniční

Záběry útoku zvířete

Lidé na sociálních sítích sdílejí záběry, jež mají šelmu v ulicích města zachycovat. Na jednom z nich je i okamžik, kdy se podrážděně vyhlížející zvíře potká tváří v tvář s člověkem na chodníku. Ten se snaží najít úkryt za lampou, ale medvěd se nemíní jen tak vzdát.

Medvěda z města vytlačili přivolaní policisté. „Medvěd byl vytlačen do lesa mezi Iľanovem a Závažnou Porubou,“ uvedla slovenská policie na sociální síti.

Do akce vyrazili myslivci i Zásahový tým pro medvěda hnědého. „Medvěd poté přeplaval přes řeku Váh a ztratil se mimo obytné zóny,“ konstatovala mluvčí Liptovského Mikuláše Viktória Čapčíková.

Obyvatelé města na sociální síti líčili, že lidé při útěku přeskakovali ploty a snažili se dostat do bezpečí. Většina diskutujících volala po urychleném řešení situace.

„Hlavně že je chtějí chránit. Každému takovému ochránci bych posadil do bytu jednoho medvěda,“ uvedl na sociální síti Viliam v narážce na opakované diskuse o míře ochrany těchto šelem.

V pátek vpodvečer slovenská policie informovala o případu páru, který pronásledoval medvěd na západní straně Demänovské doliny v Nízkých Tatrách. Liptovský Mikuláš se nachází nedaleko.

Při úprku před šelmou v pátek zemřela 31letá žena. Podle policie zřejmě zahynula při pádu z výšky.

Útok medvěda na Slovensku: Obětí je 31letá Běloruska. Při úprku zřejmě spadla ze skály

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám