Hlavní obsah

Matka s postiženým dítětem skočila pod vlak, vyjádřila se i Čaputová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová vyjádřila lítost nad úmrtím ženy, která v sobotu s dítětem v náručí skočila pod vlak u obce Beňadiková v okresu Liptovský Mikuláš na severu Slovenska. Matka i zdravotně znevýhodněná dcera zemřely na místě. „Myslím na bolest, kterou musela zažívat, a to až tak, že ji nedokázala unést,“ uvedla Čaputová.

Foto: FB Policie SR, Bez zdroje

Žena s dítětem skočila pod vlak

Článek

O případu informovala policie o víkendu, některá média se mu věnovala i poté, což doprovázela i debata, zda šlo rodině nějak více pomoci. Obec nově informovala o sbírce na pomoc rodině.

Hlava státu upozornila, že rodiče zdravotně znevýhodněných dětí čelí často vyčerpání a chudobě. „Nemožnost najít zaměstnání, zápasy o příspěvky, které alespoň trochu ulehčí život, těžkosti s umísťováním dětí do školy a do školky, sociální izolace a stigma - to je realita životů množství rodičů s dětmi se zdravotním znevýhodněním, s nimiž se u nás setkávám,“ upozornila Čaputová na sociální síti.

„Tragédie na Liptově musí být opravdu mementem, že rodiny s dětmi se zdravotním znevýhodněním potřebují od nás mnohem větší podporu a pozornost,“ dodala prezidentka.

Banka udělala muži ze života peklo. Nepochopila, co znamená opatrovník

Domácí

Zuzana s devítiletou dcerou Paťkou v náručí skočila v sobotu v podvečer pod přijíždějící osobní vlak a strojvedoucí neměl šanci tragédii zabránit. „Obě osoby utrpěly zranění neslučitelná se životem,“ uvedl web Noviny.sk.

Na místě vedle kolejí zůstal opuštěný dětský kočárek, který používala postižená dcera.

Po nebohé Zuzaně zůstaly další dvě děti a manžel. Obyvatelé obce Beňadiková vzpomínají na matku a její dítě jen v tom nejlepším, když rodinu označili za slušnou a spořádanou.

„Před třemi týdny byla Zuzana ve školce v Liptovském Jánu, kde jí řekli, že Paťku nemohou vzít, protože na to nejsou vybaveni,“ řekl deníku Nový čas starosta obce Beňadiková Ján Martinovič s tím, že Paťce rodiče vyřizovali školku v Liptovském Mikuláši.

Žena s dítětem v náručí se na Slovensku postavila před vlak. U kolejí zůstal kočárek

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám