Hlavní obsah

Maskovaní pachatelé usekli mačetou za bílého dne mladíkovi v Německu tři prsty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brutální útok na 28letého muže vyšetřuje policie v Saské Kamenici (Chemnitz). Neznámí pachatelé se zahalenými tvářemi jej přepadli za bílého dne v parku v jihozápadní části města a mačetou mu usekli tři prsty levé ruky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle deníku Bild je obětí útoku neonacista Alexander W., který má v policejních archivech už několik záznamů.

Pachatelé oblečení v černých oděvech po činu uprchli. Policisté pátrají nejen po nich, ale hledají i tři useknuté prsty – ukazováček, prostředníček a prsteníček.

Ty se dosud nalézt nepodařilo. Na trávníku a jednom odpadkovém koši zůstaly jen stopy krve. Podle médií je možné, že si útočníci ponechali prsty jako trofeje.

Policie vyšetřuje případ jako těžké ublížení na zdraví, za což pachatelům hrozí nejméně tříleté vězení. K možnému motivu vyšetřovatelé zatím neposkytli žádné informace.

„Protože nelze vyloučit politickou motivaci činu, převzalo případ oddělení ochrany státu zemského kriminálního úřadu,“ potvrdil mluvčí policie, podle nějž vyšetřovatelé vyzvali případné svědky události, aby se přihlásili.

O incidentu kromě policie informovalo také pravicově extremistické uskupení Svobodní Sasové. Jejich šéf Martin Kohlmann potvrdil, že napadený Alexander W. se v jeho hnutí také angažuje.

Svobodní Sasové přisoudili útok stoupencům organizace Antifa označované jako decentralizovaná neformální síť antifašistických skupin zaměřených na radikální potírání krajní pravice.

Policie vyšetřuje brutální napadení politika AfD v Augsburgu

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám