Hlavní obsah

Masakr v dětském domově v Polsku. Mladík nožem zabil dívku, dalších 9 lidí zranil

Tomisławice
Aktualizováno

Dětský domov v polských Tomisławicích se stal v úterý v noci dějištěm krvavého útoku. Sotva devatenáctiletý mladík před 23. hodinou nožem zaútočil na tamní osazenstvo. Jednu 16letou dívku zabil a dalších 9 lidí zranil. Ve středu ráno o tom informovala policejní mluvčí Lodžského vojvodství Aneta Sobierajová.

Policisté a záchranáři zasahují u dětského domova v PolskuVideo: Reuters

 
Článek

Útočník z místa činu uprchl, policie ho ale ještě během noci dopadla. Motiv jeho útoku zatím není znám. Vyšetřovatelé ho zřejmě znají, ale nechtějí se k němu prozatím vyjadřovat.

Mezi zraněnými jsou vychovatelky dětského domova i jejich svěřenkyně. Šest z nich záchranáři převezli do nemocnic v Lodži, kde je hospitalizovali. Jejich stav není ohrožující na životě, informovala ve středu televize TVN24.

Srbskem otřásly dva masakry. Prezident navrhuje obnovení trestu smrti

Zahraniční

Podezřelý z útoku nebyl chovancem domova a po útoku utekl. Policisté se podle mluvčí hned pustili do jeho pronásledování a podezřelého dopadli asi po hodině v jeho bydlišti v obci Warta. Muž dosud nebyl trestán, v okamžiku zadržení byl střízlivý. Byla mu odebrána krev na test, zda byl pod vlivem narkotik. Podezřelý bude pravděpodobně ještě ve středu vyslechnut. Vyšetřovatelé chtějí objasnit jeho motivy a také to, jak se dostal do dětského domova tak pozdě v noci.

V médiích se objevily oficiálně nepotvrzené informace, že útočníka do domova zřejmě vpustila oknem dotyčná šestnáctiletá dívka a následně mezi milenci vypukla hádka, která vyústila v bodnutí nožem, nejprve do dívky, pak do vychovatelky a nakonec ve zběsilý útok na všechny kolem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám