Hlavní obsah

Manžele ztracené 75 let našli zmrzlé na alpském ledovci

Bern

Po 75 letech od jejich zmizení byla minulý týden na ledovci Tsanfleuron ve švýcarských Alpách nalezena těla manželů Marcelina a Francine Dumoulinových. Manželé odešli 15. srpna 1942 ze svého domu, aby v lukách nad obcí Chandolin podojili krávy. Zanechali po sobě sedm dětí, napsala v úterý agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Švýcarské Alpy. Ilustrační foto

Článek

Na zmrzlá a dokonale zachovalá těla narazil náhodou jeden pracovník ve výšce 2 615 metrů poblíž lanovky nad lyžařským resortem Les Diablerets. Jejich totožnost má potvrdit rozbor DNA, nicméně muž i žena u sebe měli také doklady potvrzující, že jde o nezvěstné manžele.

„Těla ležela vedle sebe. Byl to muž a žena, kteří na sobě měli oblečení z doby druhé světové války,“ řekl Bernhard Tschannen, ředitel společnosti Glacier 3000, jež v okolí vesnice Les Diablerets provozuje lyžařské vleky.

Podle něj se zřejmě manželé zřítili do rozsedliny a jejich těla se objevila až nyní, protože ledovec taje a ubývá.

Na pohřeb v bílém

V době smrti 40letý obuvník Marcelin Dumoulin a jeho o tři roky mladší žena, která byla učitelkou, po sobě zanechali pět synů a dvě dcery.

„Bylo to poprvé, kdy se matka vydala s otcem na takový výšlap. Byla pořád těhotná a nemohla lézt nahoru v obtížných podmínkách u ledovce,“ řekla listu Le Matin jejich nejmladší dcera Marceline Udryová-Dumoulinová, jíž bylo v době zmizení rodičů pár měsíců.

„Celý život jsme po nich bez ustání pátrali. Mysleli jsme si, že jim jeden den zařídíme pohřeb, který si zaslouží. Tato zpráva mě po 75 letech čekání uklidňuje,“ dodala.

Děti byly podle ní po zmizení rodičů rozděleny a vyrůstaly v různých rodinách. „Žili jsme ve stejném regionu, ale stali se z nás cizinci,“ řekla dcera.

„Na pohřbu nebudu v černém. Myslím, že bílá bude přiléhavější. Symbolizuje naději, kterou jsem nikdy neztratila,“ uzavřela.

Reklama

Související témata:
Tom Dumoulin

Výběr článků

Načítám