Hlavní obsah

Manžele v ruské restauraci zaklekla policie kvůli řečem o válce. Muž jde do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soud v Krasnodaru na jihu Ruska potrestal 15 dny vězení muže, který mluvil v restauraci se svojí manželkou kriticky o válce na Ukrajině. S odvoláním na právního zástupce zadrženého Alexeje Ovčinnikova o tom na jednom ze svých webů v úterý informovala stanice Rádio Svobodná Evropa/Rádio Svoboda.

Foto: Profimedia.cz

Policie při zásahu v restauraci

Článek

Policii do restaurace přivolal majitel podniku, napsal regionální informační server. Manželé popsali, že je policisté drželi se spoutanýma rukama asi hodinu na podlaze, načež je odvezli k výslechu. Tam se dozvěděli, že jejich zadržení souvisí s protiválečnými výroky.

Foto: Profimedia.cz

Manželé Ovčinnikovi

S oběma policie sepsala protokol o výtržnictví, se ženou, kterou posléze propustila, také protokol o takzvané diskreditaci ruské armády s tím, že ho soud přezkoumá později.

Diskreditace ruské armády, tedy šíření informací, které se odchylují od oficiálního moskevského výkladu války na Ukrajině, je v Rusku považována za trestný čin. Propuštění ženy zřejmě souvisí s tím, že je matkou malého dítěte.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám