Hlavní obsah

Maďar se vydával za propouštěného českého trestance a klidně opustil vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S použitím neobvyklého triku uprchl ve středu z káznice v Drážďanech maďarský vězeň. Využil podobnosti s českým spoluvězněm, který měl být ten den propuštěn. S propouštěcími doklady Čecha pak pohodlně odešel z věznice. Informoval o tom ve čtvrtek list Sächsische Zeitung.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Německá policie od středy pátrá po dvaatřicetiletém Maďarovi Rolandu Homenszkém, jenž by mohl rovněž vystupovat pod jménem Jan Ponec. Zatím ale policisté nemají žádnou stopu," napsal zmíněný deník.

Homenszki podle všeho využil toho, že oba zadržovaní muži si byli velmi podobní. Upravil si prý pouze účes po vzoru českého spoluvězně.

Svého českého kolegu Maďar přesvědčil, aby mu umožnil se za něj falešně vydávat. Při propouštěcí proceduře se mu pak prý podařilo oklamat všechny úředníky, kteří ho namísto Čecha pustili na svobodu.

Český trestanec bude podle německé policie nyní vyšetřován a zůstane prozatím za mřížemi.

Homenszki byl od dubna ve vyšetřovací vazbě s obviněním z obchodování s lidmi. Údajně nutil patnáctiletou dívku k prostituci a dával jí drogy.

Reklama

Výběr článků

Načítám