Hlavní obsah

Lidé v Kyjevě blokovali těly dveře vlaku na západ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na kyjevském vlakovém nádraží se v pátek shromáždily tisíce lidí ve snaze dostat se z města. U vlaku mířícího do Lvova na západě země nebylo k hnutí. Dav si předával miminko, které do vlaku vzali. Kyjev už od pátku čelí raketovým střelám a silné střelbě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kyjevské vlakové nádraží obsadily tisíce lidí ve snaze dostat se do bezpečíVideo: Reuters

 
Článek

Ze záběrů, které poskytla agentura Reuters, je na nádraží vidět doslova hlava na hlavě. Lidé se ve strachu snažili dostat do vlaku za každou cenu. Někteří blokovali vlastními těly dveře, aby se nezavřely a dovnitř mohl ještě někdo další.

Vlaky, o které je největší zájem, směřují do Lvova. Lidé odtamtud pokračují dál k hranicím s Polskem a Slovenskem. Zemi ale nesmí kvůli vyhlášené mobilizaci opustit muži ve věku 18 až 60 let.

V jednu chvíli je dokonce vidět malé dítě, které si lidé davem předávají ve snaze dostat ho dovnitř. To se podařilo.

V ulicích Kyjeva se bojuje, pod palbou je elektrárna

Zahraniční

Ukrajinská armáda v pátek oznámila, že se střelba ozývala hlavně ve vládní čtvrti hlavního města. Jen v Kyjevě bylo rozdáno asi 18 000 pušek, aby se lidé mohli bránit, uvedl na Facebooku ukrajinský ministr Oleksij Reznikov.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Dům v Kyjevě zasažený střelou

Ukrajinský prezident v pátek oznámil, že během prvního dne ruské vojenské intervence bylo zabito nejméně 137 lidí včetně 10 vojenských důstojníků, 316 bylo zraněno.

Na Kyjev dopadají rakety, město zatím odolává

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám