Hlavní obsah

Lidé v Bruselu protestovali proti opatřením, policie je rozháněla vodními děly

Brusel

Zhruba 50 000 lidí demonstrovalo v Bruselu proti vládním koronavirovým opatřením a proti očkování proti covidu-19. Někteří demonstranti přijeli do belgické metropole z Francie nebo Německa, informovala agentura AP. Místy se protestní akce přelévala do násilných střetů s policií, která protestující rozháněla vodními děly a slzným plynem.

Foto: Johanna Geron, Reuters

Nedělní demonstrace v Bruselu

Článek

Demonstranti provolávali „Svobodu!“ a mávali vlajkami svých rodných zemí. Podle agentury AFP mezi nimi byly mimo jiné vlajky Německa, Francie, Rumunska a Polska. Mnozí protestující byli bez roušek. Podle agentury DPA policie zadržela kolem sedmi desítek lidí. V nemocnici muselo být ošetřeno nejméně dvanáct demonstrantů a tři policisté.

Ve čtvrti, v níž sídlí instituce Evropské unie, vypukly násilnosti. Několik demonstrantů vrhalo petardy, dlažební kostky a další předměty na vstup do budovy Evropské služby pro vnější činnost a rozbili několik oken.

Foto: Johanna Geron, Reuters

Nedělní demonstrace proti koronavirovým opatřením v Bruselu

V Německu o víkendu kromě odpůrců vládních opatření přijímaných v boji s koronavirem demonstrovali na mnoha místech také jejich zastánci. Atmosféra byla ale převážně poklidná, informovala DPA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám