Hlavní obsah

Letecký provoz v Německu ochromí stávka, problémy budou i na linkách s Prahou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Provoz na velkých německých letištích v úterý ochromí stávka pozemního personálu společnosti Lufthansa. Odborový svaz Verdi se takto snaží přinutit aerolinky ke zvýšení mezd. Protest může dolehnout až na 100 tisíc cestujících.

Foto: Profimedia.cz

Letoun společnosti Lufthansa přistává na frankfurtském letišti, archivní foto

Článek

Sama Lufthansa předpokládá, že se jí podaří zajistit deset až dvacet procent letového řádu. S potížemi musí počítat i pasažéři na linkách s Českem.

Stávka, která skončí ve středu ráno, se týká významných letišť ve Frankfurtu nad Mohanem, Mnichově, Hamburku, Berlíně, Düsseldorfu, Kolíně nad Rýnem/Bonnu a Stuttgartu. Letiště Václava Havla v Praze uvedlo, že kvůli stávce byly zrušeny čtyři lety z Frankfurtu, čtyři do Frankfurtu, jeden z Mnichova a jeden do Mnichova.

Odborový svaz Verdi požaduje pro 25 tisíc zaměstnanců pozemního personálu společnosti Lufthansa zvýšení mezd o 12,5 procenta a jednorázový protiinflační bonus 3000 eur (zhruba 76 500 Kč).

Poslední nabídka Lufthansy zahrnovala desetiprocentní zvýšení mezd během 12 měsíců a zmíněný bonus 3000 eur. Německá média poznamenávají, že pozemnímu personálu mzdy za uplynulých 18 měsíců vzrostly v průměru o 11,5 procenta.

Pozemní personál Lufthansy stávkuje, dotkne se to 144 000 cestujících

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám