Hlavní obsah

Letecké záběry změti osobních a nákladních aut, na mostě se v mlze srazilo 130 vozů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Desítky lidí byly zraněny ve čtvrtek ráno ve Velké Británii v hrabství Kent na silnici A249. Vozidla havarovala na kilometr a čtvrt dlouhém čtyřproudovém mostu vedoucím na ostrov Sheppey. Podle BBC utrpělo osm lidí vážná zranění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hromadná nehoda v AngliiVideo: Reuters

 
Článek

Jeden ze svědků uvedl, že viditelnost byla velmi špatná, dosahovala deseti až dvaceti metrů, přesto někteří řidiči neměli rozsvícená světla. Jemu samotnému se podařilo uniknout z vozu po středním dělicím pásu: „Během následujících deseti minut jsme slyšeli skřípění a rány, jak do sebe auta narážela a náklaďáky havarovaly.“

Výsledkem byla hrozná změť osobních a nákladních aut, kdy osobní byla vklíněna pod kamióny a lidé leželi na zemi. Hasiči museli z vraků vyprostit nejméně pět lidí.

Policie ještě neoznámila přesný počet zraněných, ale uvedla, že nikdo nezahynul. Oblast havárie je dlouhá několik desítek metrů. Podle policie jsou mezi havarovanými vozidly i jiná, nepoškozená. První vozidla se srazila u výjezdu z mostu směrem na Sittingbourne, další se srazila za nimi.

Na místě zasahovaly desítky sanitek a vyprošťovacích vozidel.

Vzhledem k rozsahu nehody budou silnice a most uzavřeny až do večera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám