Hlavní obsah

Letadlo nouzově přistálo v Itálii kvůli údajné náloži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britské dopravní letadlo, směřující z Londýna do Egypta, nouzově přistálo na letišti v jihoitalském Brindisi. Posádka zdůvodnila svou žádost o přistání podezřením na výbušninu na palubě. Policie v Brindisi letadlo prohledala, žádnou bombu však nenalezla.

Článek

Letadlo společnosti Excel Airways, která provozuje charterové lety v Evropě a prázdninových destinacích na Blízkém východě, směřovalo z londýnského letiště Gatwick do egyptské Hurghady.

Jeden z pasažérů nalezl údajně v kapse od sedadla vzkaz, že na palubě je bomba. "Když se pilot dozvěděl o hrozbě, rozhodl se k nouzovému přistání," uvedl mluvčí policie v Brindisi Salvatore De Paulis.

Italské vojenské letectvo vyslalo k britskému stroji stíhačku F-16, která ho eskortovala na letišti v Brindisi.

"Ticho a neklid"

Poté, co pilot řekl pasažérům o možné přítomnosti výbušnin na palubě, na palubě se rozhostila "ticho a neklid". BBC to řekl jeden z pasažérů, Matthew Masters.

Poplach byl už odvolán, protože "jediným důkazem o náloži je zatím jen ručně psané varování", řekl televizní stanici Sky Italia TV velitel letištní policie Salvatore de Paulis.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám