Hlavní obsah

Let z Manchesteru do Dublinu nakonec kvůli bouři přistál až v Paříži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestující letu z Manchesteru do Dublinu po marných pokusech pilota letadla o přistání v poryvech větru nakonec v neděli večer skončili o 800 kilometrů dál, na letišti poblíž francouzského hlavního města Paříže, uvedl server Manchester Evening News, který zveřejnil i mapku s vyobrazením trasy letu.

Foto: Profimedia.cz

Odletová hala letiště Beauvais-Tille nedaleko Paříže, archivní foto

Článek

Let měl podle webu původně přistát na mezinárodním letišti v Dublinu kolem 15:30, ale už při odletu z manchesterského letiště v neděli odpoledne byl o hodinu opožděn.

Kvůli bouři Isha, při které poryvy větru dosahovaly rychlosti až 145 kilometrů za hodinu, však bylo letadlo nuceno kroužit nad Irským mořem, než přerušilo přistávání a namísto toho odletělo na stovky kilometrů vzdálené letiště Beauvais-Tille, které leží asi 85 kilometrů od francouzské metropole.

„Dostali jsme se k Dublinu a už jsme byli nad přistávací dráhou, ale pak jsme se opět vznesli. Znovu jsme se pokusili (přistát), ale pak pilot oznámil, že v Dublinu příliš fouká a že Manchester je plný, takže letíme do East Midlands,“ vylíčila novinářka Nicola Bardonová, která se ocitla na palubě.

Na letišti v Japonsku narazilo ve vánici letadlo plné lidí do jiného stroje

Zahraniční

„Asi o 20 minut později jsme byli informováni, že už nelze přistát v Británii, a tak se piloti rozhodli odletět do Beauvais. Když pilot ohlásil, že přistaneme u Paříže, cestující propukli v smích,“ dodala.

Jeden z jejích spolucestujících se neudržel a vykřikl: „Vítejte v Paříži, raději bych byl v Kerry.“

Let byl podle ní „noční můra“, ale nálada byla po většinu doby dobrá. Cestující však museli zůstat sedět v letadle na dráze ještě hodiny po přistání, aniž by obdrželi nějaké informace, a to už se cítili unaveně.

Portál poznamenal, že kvůli bouři byla řada pondělních letů odkloněna na jiná letiště anebo úplně zrušena.

Reklama

Výběr článků

Načítám