Hlavní obsah

Lavina v Tatrách smetla slovenského turistu, jeho tělo našli až v neděli

Právo, ivi
Bratislava

Tragicky skončilo pátrání horských záchranářů ve Vysokých Tatrách. V sobotu spadla lavina v Soliskovém žlebu a smetla jednoho muže. Jeho tělo bez známek života našli až v neděli.

Foto: Horská záchranná služba, .

Horští záchranáři hledají tělo turisty.

Článek

Pád laviny nahlásili dva slovenští turisté v sobotu odpoledne s tím, že masa sněhu strhla jejich kamaráda. Nacházeli se v Soliskovém žlebu spadajícím do Mlynické doliny. „Do záchranné akce bylo nasazeno 15 horských záchranářů,“ uvedla webová stránka Horské záchranné služby (HZS).

Pro krajně nepříznivé počasí nebylo možné nasadit v terénu leteckou techniku. V horách totiž foukal silný vítr, sněžilo a byla mlha. Pátrání ztěžoval také fakt, že turista neměl u sebe žádné lavinové vybavení.

Foto: Horská záchranná služba, .

Horští záchranáři v terénu

Za pomocí lavinových psů horští záchranáři prohledali dráhu laviny, která dosahovala délky 300 metrů. Pro zhoršující se povětrnostní podmínky a tmu byla záchranná akce přerušena a pokračovala až v neděli ráno.

„V neděli ráno se do záchranné akce zapojilo 21 záchranářů a 6 psů. Psi v krátkém čase označili místo, kde se bylo tělo zasypaného 39letého slovenského turisty,“ uvedli horští záchranáři.

Reklama

Výběr článků

Načítám