Hlavní obsah

Kvůli falešnému plastickému chirurgovi dostala slovenská klinika pokutu přes půl miliónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Bratislavský kraj udělil klinice Adelais Clinique, na níž působil falešný plastický chirurg Yassine Ghazi, pokutu ve výši 22 tisíc eur, tedy v přepočtu asi 591 tisíc korun. „Mají štěstí, že při zákrocích nikdo nezemřel,“ komentoval peněžitý trest šéf kraje Pavol Frešo.

Ilustrační foto

Článek

Kraj tvrdí, že na kliniku si stěžovalo několik pacientů, protože „měli poškozené zdraví“. Bolestivé komplikace hlásili klienti především po operaci prsou a po operacích křečových žil. „Některé zákroky se nepovedly a museli je opakovat. Za zákroky přitom pacienti platili tisíce eur,“ upozornil hlavní krajský lékař Valerián Potičný.

O falešném chirurgovi Ghazim a chybějící licenci kliniky už slovenská média referovala dříve, protože muž operoval, aniž by k tomu měl jakékoliv oprávnění či doložené vzdělání. Jedna z jeho pacientek například vypověděla, že jí „lékař” prováděl plastiku prsou v lokální anestezii bez roušky.

Jedna operace vedla k amputaci

„První operaci dělal pět hodin. Řvala jsem bolestí, protože jsem všechno cítila. Byla jsem řezána doslova zaživa,“ řekla pacientka deníku Nový čas. Kromě toho měl falešný chirurg fotografie z operace zveřejnit na sociální síti. [celá zpráva]

Krajský lékař uvedl případ pacienta, kterému v roce 2013 operovali na zmíněné klinice křečové žíly a zákrok skončil amputací.

„Následné zdravotní komplikace museli řešit ve Vídni, kde mu nakonec nohu amputovali,“ dodal Potičný. Podle informací deníku Plus jeden deň měl stejný lékař působit i v Praze a Plzni. Kliniku má mít i ve Vídni.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám