Hlavní obsah

Kreml připravuje nové uniformy. Včetně letních

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruští vojáci, kteří se účastní invaze na Ukrajinu, dostanou nové uniformy. Vnější vzhled „zůstane v zásadě zachován, zlepší se kvalita látky, švů a zateplení“, napsala ruská agentura RBK s odvoláním na zdroj z tamního ministerstva obrany.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Ruský voják, ilustrační foto.

Článek

Ministerstvo nechalo vypracovat návrhy dle požadavků „všech kategorií vojáků účastnících se speciální vojenské operace (války na Ukrajině – pozn. red.)“.

Komplet má zahrnovat uniformu letní, nepromokavou a větruodolnou, pro přechodné období a také zimní polní. K tomu několik párů obuvi a zateplené gumové holiny. Vojáci by je měli podle ministerstva nafasovat letos na jaře.

List Kommersant pak informoval o dalším záměru ministerstva obrany, který již připomínkovaly všechny struktury tamních ozbrojených složek, a sice legislativně umožnit brancům, aby vstupovali jako dobrovolníci do mírových misí.

Dosud v takových jednotkách mohli sloužit pouze profesionální vojáci, kteří podepisovali kontrakt. Zákon by měl mít zpětnou působnost od 15. srpna loňského roku. Rusko se účastní misí v moldavském Podněstří a v Náhorním Karabachu.

Ruská armáda ostřeluje Charkov

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám