Hlavní obsah

Kněz se bál, že na pohřeb veterána nikdo nepřijde. Sehnal dvě stě truchlících

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Na dvě stě truchlících se sešlo na pohřbu veterána britského námořnictva, který zemřel minulý měsíc ve městě Southsea v hrabství Hampshire. Lidé přitom zesnulého Jamese McConnella v drtivé většině neznali a na pohřeb přišli až po výzvě, kterou na Facebook umístil kněz obávající se toho, že na pohřeb veterána, který neměl žádné blízké příbuzné, nikdo nepřijde. Uvedla to televize ITV News.

Foto: Profimedia.cz

Pohřeb Jamese McConnella

Článek

McConnell zemřel ve věku 70 let. Zaměstnanci pečovatelského domu, kde strávil poslední roky, se domnívali, že budou jedinými svědky jeho čtvrtečního pohřbu. S tím se ale nesmířil kněz Bob Mason a na Facebooku zveřejnil výzvu k účasti lidí na pohřbu a zkontaktoval i sdružení příslušníků královského námořnictva.

Tisíce lidí na sociální síti si pak přeposílaly jeho vzkaz: „Dámy a pánové. V této době a těchto dnech je už tak dost tragické, že někdo musí opustit tento svět, aniž by kdokoliv jeho smrt oplakával. Tento muž ale patřil do rodiny a jsem si jist, že budete souhlasit, že si zaslouží lepší odchod. Pokud se můžete dostavit na hřbitov a poklonit se svému bratru ve zbrani z dřívějška, pokuste se prosím přijít“.

Zareagovaly stovky lidí a McConnella „na cestě poslední“ v nedalekém Portsmouthu doprovázela i kolona motorek ověšená vlajkami. Přišel také 88letý Arthur Bailey, veterán, který byl několikrát nasazen v bojové akci.

Foto: Profimedia.cz

James McConnell

Reklama

Výběr článků

Načítám